fång-hästar-hovar

Kronisk fång

En kronisk fång är det efterförlopp som kan uppstå efter akut fång. Vid kronisk fång kan hästens hovar ha ett breddat lamellhorn, höga trakter och konkav hovvägg. Graden av deformation beror helt på hur mycket hoven är lägesförändrad.

Hur hästens hovar behandlas vid kronisk fång

Genom att anpassa hovvården som skiljer sig från häst till häst, kan man i de flesta fall få hästarna att röra sig normalt. Många hästar kan fungera i lättare användning, fåtalet hästar kan användas till tävling, och de allra flesta hästar kan återgå till ett liv som sällskapshäst och röra sig obehindrat. Detta förutsätter att hästen verkas korrekt med en intervall om maximalt fem veckor. Jag sköter regelbundet flera av dessa hästar runt om i landet, ibland tillsammans med ordinarie hovslagare, då jag kommer in i bilden ett par gånger per år.

Har din häst kronisk fång?

Om du är tveksam eller har frågor och funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till mig. Du kontaktar mig lättast via mitt kontaktformulär, via mail eller telefon.

Kontakta oss när du behöver hjälp med rehabiliteringen av hästens hovar i samband med fång. Vi reser dagligen runt i Sverige och hjälper hästar att bli friska.